Falske sexprofiler og annonser

Falske sexprofiler og annonser

Noen mennesker opplever å få laget falske sexprofiler/erotiske profiler av seg selv på nettet. Dette kan skje gjennom ulike plattformer som sex-nettsteder, dating apper eller Instagram. I dagens digitale tidsalder har antallet av slike falske profiler økt kraftig på Instagram, hvor profilen ofte gir inntrykk av å være din egen, med mindre forskjeller i brukernavnet, og utgir seg for å tilby seksuelle tjenester eller nakenbilder. Dessverre er det lite du kan gjøre med slike profiler, bortsett fra å rapportere dem til Instagram.

På typiske sex-nettsteder kan noen mennesker oppleve at andre utgir seg for å være dem og mottar sms fra "kunder". Noen ganger kan disse sexprofilene og annonsene bli laget som en "spøk", men i noen tilfeller er dette digital vold, der noen med viten og vilje ønsker å skade andres rykte og psykiske helse.

For å slette disse profilene kan du rapportere dem til nettsidens ansvarlige. Mange av nettsidene har kontaktskjema eller e-post der du kan informere om at noen utgir seg for å være deg, og de er vanligvis villige til å hjelpe deg med å slette profilen. Det kan også hende at du opplever å få opp erotiske treff når du søker på ditt eget navn på nettet. I slike tilfeller kan du kontakte Google for å få fjernet disse treffene. 

Tilbake til bloggen