Hacket på Facebook

Hacket på Facebook

Facebook er en av de største sosiale mediene i verden, og det er dessverre en plattform som er utsatt for hacking. Hacking på Facebook kan skje på forskjellige måter, inkludert phishing, malware, og brute-force angrep.

Et eksempel på hacking på Facebook var da over 50 millioner kontoer ble hacket i 2018. Hackerne brukte en sårbarhet i plattformens kode for å ta kontroll over kontoene og få tilgang til personlige opplysninger.

Hvis du tror at du har blitt hacket på Facebook, er det viktig å handle raskt. Her er noen trinn du kan ta:

  1. Endre passordet ditt umiddelbart: Dette vil hindre hackeren fra å få tilgang til kontoen din igjen.

  2. Sjekk aktivitet på kontoen din: Dette vil vise deg hvor og når kontoen din ble logget inn. Hvis du ser en uautorisert innlogging, kan du rapportere det til Facebook.

  3. Skann datamaskinen eller enheten din for virus og malware: Dette vil hindre at hackeren får tilgang til kontoen din igjen.

  4. Kontakt Facebook support: Hvis du ikke kan få tilgang til kontoen din eller hvis noen andre har tatt kontroll over den, kan du kontakte Facebook support for å få hjelp.

Facebook har også en egen supportside for hacking, som du kan finne på www.facebook.com/hacked. Her vil du finne ytterligere instruksjoner om hva du skal gjøre hvis du har blitt hacket.

Det er viktig å være proaktiv når det gjelder sikkerhet på Facebook og andre sosiale medier. Ved å ta forholdsregler som å bruke sterke passord og aktivere to-faktor-autentisering, og ved å være forsiktig med hva du klikker på og hvem du gir tilgang til kontoen din, kan du minimere risikoen for å bli hacket.

Tilbake til bloggen