Hvordan bli etisk hacker (pentester)?

Hvordan bli etisk hacker (pentester)?

Å bli en etisk hacker, også kjent som en hvit-hatt hacker, innebærer å bruke hackingferdigheter til å teste sikkerheten til systemer og nettverk med samtykke fra eieren av systemet. Dette kan hjelpe organisasjoner og selskaper å identifisere og tette sikkerhetshull før en ekte hacker utnytter dem. Her er noen trinn du kan ta for å bli en etisk hacker:

 1. Lær hackingferdigheter: Det er viktig å ha en god forståelse av hackingteknikker og verktøy som brukes av hackere. Dette kan du lære gjennom online kurs, bøker, eller ved å delta i konkurranser som CTF (Capture The Flag).

 2. Bli sertifisert: Det finnes en rekke sertifiseringer som er anerkjent i bransjen, som Certified Ethical Hacker (CEH) eller Offensive Security Certified Professional (OSCP).

 3. Jobb som penetration tester: Etter å ha lært hackingferdigheter og blitt sertifisert, kan du søke jobb som penetration tester eller konsulent for sikkerhetstesting. Du kan også begynne som junior i et selskap, som regel vil bedriftene gi deg tid og rom til å sertifisere deg.

 4. Fortsett å lære: Cyber-sikkerhet og hacking endrer seg kontinuerlig, så det er viktig å holde seg oppdatert på de nyeste trendene og teknologiene.

Det er flere skoler i Norge som tilbyr cybersikkerhetsstudier, inkludert:

 1. Universitetet i Oslo - (Bachelor i informatikk),

 2. NTNU - Bachelor og Master i informatikk med spesialisering i cybersikkerhet

 3. OsloMet - Bachelor i informasjonssikkerhet

 4. Noroff - Bachelor i Cybersecurity eller 2 årig fagskole IT sikkerhet

Det finnes også en rekke andre utdannelser som fokuserer på ulike områder innenfor IT, inkludert nettverk og systemadministrasjon, webdesign og -utvikling, og databaser. De fleste universiteter og høyskoler i Norge tilbyr IT-relaterte utdanninger.

Her er noen ressurser som kan hjelpe deg med å lære mer om hacking:

 1. HackerOne: en plattform for å finne og rapportere sårbarheter i systemer.

 2. Offensive Security: en organisasjon som tilbyr opplæring og sertifisering i hacking.

 3. Cybrary: et nettsted som tilbyr gratis online kurs innen cybersikkerhet og hacking.

 4. Metasploit: et populært verktøy for å utføre sikkerhetstesting og penetreringstesting.Kali Linux: et Linux-basert operativsystem som brukes av hackere og sikkerhetskonsulenter for testing av sikkerhet.

 5.  HackTheBox:  Plattform som tilbyr en rekke hacking-utfordringer og          penetrasjonstestingoppgaver.
 6. TryHackMe: Plattform for online hacking-læring som gir brukerne muligheten til å utforske og teste ferdighetene sine i en virtuell hacking-lab.
Tilbake til bloggen