Gode passord og to trinns sikkerhet

Gode passord og to trinns sikkerhet

Passord

De fleste passord som vi oppretter, er personlig relatert til oss selv. Dette kan inkludere navn på barna våre, årstall, og navn på kjæledyr, eller til og med navnet på vår første kjærlighet. Hackere og kriminelle er godt kjent med dette faktum og vet at det første tegnet sannsynligvis vil være en stor bokstav, og at passordet vil inneholde tall og spesialtegn på slutten.

Det anbefales sterkt å bruke en passordbank eller en passordbehandler, men hvis du velger å lage dine egne passord, kan du lese videre. Du kan finne informasjon om passordbanker HER. Hvis du ikke ønsker å bruke en passordbank, må du enten huske alle passordene dine eller skrive dem ned i en bok.

Et passord er en konfidensiell kode som brukes til å bekrefte identiteten til en bruker og gi tilgang til beskyttet informasjon. Det kan bestå av en kombinasjon av bokstaver, tall og spesialtegn, eller til og med en setning eller et bilde som kun brukeren kjenner til.

De fleste passord som vi lager, er ofte enkle å gjette, da de er basert på informasjon som er lett tilgjengelig om oss. For eksempel bruker mange mennesker passord som er enkle å huske, som "123456", "password" eller navnet på kjæledyret sitt. Videre bruker de samme passordet for flere kontoer, noe som gjør det enklere for hackere å få tilgang til alle kontoene deres hvis de klarer å kompromittere ett passord.

De beste passordene har ofte en viss lengde og inneholder ikke standardinformasjon om deg selv som kan bli funnet offentlig på nettet. Lag en setning som gjør deg glad eller finn inspirasjon rundt deg, for eksempel ved å se på fargene eller CD-ene i rommet ditt. Bruk mellomrom i stedet for utropstegn og spørsmålstegn. En setning som du blir glad av eller synes er morsom, vil være enklere å huske og vanskeligere for hackere og kriminelle å gjette. Du kan også bruke ord eller setninger fra din dialekt.

 Prøv passordgeneratoren lengre ned på siden!

 

Hva er to trinns sikkerhet? 

For å sikre kontoen din på en bedre måte, er det avgjørende å bruke tofaktorsautentisering. Dette er av største betydning, og du trenger vanligvis bare tilgang til SMS, e-post eller en applikasjon. Det anbefales sterkt å bruke en applikasjon som for eksempel Google Authenticator. Tofaktorsautentisering fungerer slik at dersom en hacker får tak i e-posten/brukernavnet og passordet ditt på en eller annen måte, vil de bli hindret fra å logge inn siden de vil prøve å logge inn fra en ukjent enhet. Du vil motta en SMS/e-post eller en kode fra din autentiseringsapplikasjon dersom noen forsøker å logge inn på kontoen din. Dette vil da hindre angriperen fra å få tilgang til kontoen din.

 

 

 

Passordgenerator

Passordgenerator


Tilbake til bloggen