Finn.no svindel

Finn.no svindel

FInn.no er norges største kjøp og salg nettside. . Det kan være fint å bruke dette til å skaffe seg eiendeler, men det er også hyppig brukt for svindel. Mange har kommet til meg og snakket om at de betalte for halve telefonen fra Finn.no før sending også skulle de vippse restene når varen er mottatt. I posten kom det en pakke med ris. Ingen telefon her! Det er mange som svindler andre på slike nettsider og grupper, og mange blir frustrerte: Det kan i noen tilfeller se ut til at politiet ikke prioriterer sakene. Ofte er det snakk om "småsummer", men som er mye penger for noen.  

Man kan også oppleve å selge en vare man ikke får overføring fra, ved at folk sender redigerte bilder av at de har ført over penger til din konto. Noen prøver seg også med å foreslå andre frakt løsninger, som ofte er tull.

Hvordan unngå å bli svindlet:

  • Ikke betal på forhånd! De kan sende med postoppkrav, så du betaler når du kommer dit. Møt alltid fysisk om mulig, eller få en venn i nærheten til å gjøre det. 
  • Se om profilen er ny, ukjent, se etter felles venner. ser profilen ny ut og ikke har mye informasjon? Da bør varsellampene lyse.
  • Sjekk Facebook grupper om svindlere for å sjekke opp den du snakker med. SVARTELISTA er en stor gruppe med mye aktivitet. 
  • Ikke klikk på lenker du får tilsendt. Benytt deg av tradisjonelle leveringsmetoder. 
  • Aldri oppgi din kortinformasjon når du selger varer. 
  • Finn.no har sin egen betalingsløsning som gjør det sikrere og kjøpe og selge varer!

Om uhellet har skjedd oppfordrer jeg alltid å anmelde, men pengene får du nok aldri tilbake. Om du har blitt lurt til å oppgi kortinformasjon, sperr kortet ditt så raskt som mulig. 

Tilbake til bloggen