Tise svindel

Tise svindel

Tise er en app der du kan kjøpe og selge. Det kan være fint å bruke dette til å skaffe seg nye eiendeler eller selge unna sine egne, men det er også hyppig brukt for svindel. Mange opplever også at noen har hacket deres konto, eller opprettet konto med deres navn for å svindle andre. Ofte er det snakk om "småsummer", men som er mye penger for noen.  

Man kan også oppleve å selge en vare man ikke får overføring fra, ved at folk sender redigerte bilder av at de har ført over penger til din konto. Noen prøver seg også med å foreslå andre frakt løsninger, som ofte er tull tilsendt som link.

Tise har sin egen betalingsløsning, bruk den!

Kilde: Sparebank1

Hvordan unngå å bli svindlet:

  • Ikke betal på forhånd! De kan sende med postoppkrav, så du betaler når du kommer dit. Møt alltid fysisk om mulig, eller få en venn i nærheten til å gjøre det. 
  • Se om profilen er ny, ukjent, se etter felles venner. ser profilen ny ut og ikke har mye informasjon? Da bør varsellampene lyse.
  • Sjekk Facebook grupper om svindlere for å sjekke opp den du snakker med. SVARTELISTA er en stor gruppe med mye aktivitet. 
  • Ikke klikk på lenker du får tilsendt. Benytt deg av tradisjonelle leveringsmetoder. 
  • Aldri oppgi din kortinformasjon når du selger eller varer. 
  • Rapporter kontoer som prøver å svindle deg eller som har svindlet deg.

Om uhellet har skjedd oppfordrer jeg alltid å anmelde, men pengene får du nok aldri tilbake. Om du har blitt lurt til å oppgi kortinformasjon, sperr kortet ditt så raskt som mulig. 

Tilbake til bloggen