Hacket på Instagram

Hacket på Instagram

Instagram har blitt en av de mest populære sosiale mediene i verden. Men med denne økte populariteten har også antall hackingtilfeller økt betraktelig. Hacking på Instagram kan skje på forskjellige måter, inkludert phishing, brute-force angrep, og ulovlig tilgang til kontoen.

Et eksempel på hacking på Instagram var da en rekke kjendiser og influensere ble hacket i 2020. Hackingen involverte angivelig en phishing-kampanje, hvor hackerne utga seg for å være fra Instagram og ba ofrene om å oppgi brukernavn og passord. Dette førte til at hackerne fikk tilgang til kontoene og postet falske annonser og lenker.

Hvis du tror at du har blitt hacket på Instagram, er det viktig å handle raskt. Her er noen trinn du kan ta:

  1. Endre passordet ditt umiddelbart: Dette vil hindre hackeren fra å få tilgang til kontoen din igjen.

  2. Aktiver to-faktor-autentisering: Dette legger til et ekstra lag av sikkerhet og hindrer uautorisert tilgang til kontoen din.

  3. Sjekk sikkerhet- og innloggingssiden: Dette vil vise deg hvor og når kontoen din ble logget inn. Hvis du ser en uautorisert innlogging, kan du rapportere det til Instagram.

  4. Kontakt Instagram support: Hvis du ikke kan få tilgang til kontoen din eller hvis noen andre har tatt kontroll over den, kan du kontakte Instagram support for å få hjelp.

Om du er kastet ut av brukeren, er det ingenting mer å gjøre enn å prøve på tilbakestille passord, så vil du få sjangsen til å sende inn video av deg selv til instagram. deretter kan det ta noen dager eller en ukestid å verifisere at det er deg. 

Det er viktig å være proaktiv når det gjelder sikkerhet på Instagram og andre sosiale medier. Ved å ta forholdsregler som å bruke sterke passord og to-faktor-autentisering, og ved å være forsiktig med hva du klikker på og hvem du gir tilgang til kontoen din, kan du minimere risikoen for å bli hacket.

Back to blog